7/1/13

Περίεργα ξενοδοχεία

Giannis Village Astakos: " Περίεργα ξενοδοχεία "

Jumbo Stay, Στοκχόλμη, Σουηδία

Για τους περισσότερους jet-setters, το να επιβιβαστούν σε ένα αεροπλάνο και να μην ταξιδέψουν καν δεν είναι παρά μια φάρσα που δε θα ήθελαν να ζήσουν. Από την άλλη, υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν ποτέ μπει σε ένα τζάμπο. Ευκαιρία λοιπόν, να επισκεφτείτε το ξενοδοχείο Jumbo Stay του αεροδρομίου Arlanda της Στοκχόλμης. Τα 450 καθίσματα ενός παροπλισμένου Boeing 747 έχουν αντικατασταθεί από 27 δωμάτια, με πολύ χώρο για τα πόδια... Για να ... φτάσετε σε πραγματικά μεγάλο ... υψόμετρο, επιλέξτε τη σουίτα στο πιλοτήριο, όπου μπορείτε να πιέζετε μοχλούς και να πατάτε όσα κουμπιά θέλετε, χωρίς να φοβάστε μήπως αναγκαστείτε να κάνετε ανώμαλη προσγείωση! Ιδανικό για όσους έχουν πετοφοβία!


Palacio de Sal, Ποτόσι, Βολιβία, Νότια Αμερική

Αν ο γιατρός σας έχει απαγορέψει το αλάτι από τη διατροφή, τότε μπορείτε άνετα να το απολαύσετε δια οφθαλμών! Το πολυτελές Salt Palace, στις εκτενείς αλυκές Uyuni της Βολιβίας, έχει κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου από αλάτι. Από τα δάπεδα μέχρι την οροφή, συμπεριλαμβανομένων των τοίχων, κρεβατιών και καθισμάτων, όλα είναι κατασκευασμένα μόνιμα από αλάτι. Το ξενοδοχείο των 16 δωματίων προσφέρει εξίσου αλατισμένα φαγητά, οπότε όσοι έχουν υψηλή πίεση, καλό θα είναι να ξανασκεφτούν αν θα κλείσουν δωμάτιο εδώ. Αυστηρώς ακατάλληλο για υπερτασικούς!



La Villa Hamster, Nantes, Γαλλία

Άνθρωποι και ποντίκια... ή αλλιώς, ζωή σα χάμστερ... Άνοιξε το 2009 και έκτοτε η Villa Hamster δεν έχει ποτέ μείνει χωρίς ένοικο. Οι ιδιοκτήτες της, ένας ντόπιος επιχειρηματίας και μια σχεδιάστρια εσωτερικού χώρου, δεν νοιάστηκαν για τα έξοδα προκειμένου να δημιουργήσουν ένα ασυνήθιστο ξενοδοχείο στην πόλη Ναντ της δυτικής Γαλλίας. Στα παράθυρα έχουν μπει σιδερένια κάγκελα για να θυμίζουν κλουβί και αν θέλουν, οι επισκέπτες μπορούν να πίνουν νερό από μια κάνουλα στον τοίχο. Φυσικά, υπάρχει μια μεγάλη, πλήρως λειτουργική ρόδα (κάτι σα γυμναστήριο δηλαδή), στη μια πλευρά του... κλουβιού- δωματίου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Giannis Village Αστακός